Početna

I. znanstveno – stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem
posvećen marikulturi u Jadranskom moru – Adriatic Mariculture

Zadar, 08. travnja 2024.

Cilj I. znanstveno – stručnog skupa s međunarodnim sudjelovanjem
posvećenog marikulturi u Jadranskom moru, u organizaciji Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru i Ministarstvo poljoprivrede je omogućiti razmjenu znanja i povezivanja znanstvenika, stručnjaka, proizvođača, tijela državne i lokalne uprave te nevladinih organizacija koji djeluju u području marikulture i povezanih znanstvenih područja. Kroz program skupa želimo naglasiti važnost interdisciplinarnog pristupa te uključivanje svih dionika kako bi razvoj marikulture na Jadranu bio uspješan i dugoročno održiv. Nadalje, skupom želimo obilježili četiri desetljeća uzgoja morske ribe u Republici Hrvatskoj. Paralelno s programom skupa, na istoj lokaciji održavat će se i Tuna, Sushi & Wine Festival Zadar.

Program skupa:

9:00 – 9:30                       Prijava sudionika

9:30 -10:00                      Uvodni pozdravi

10:00 – 11:20                    Panel rasprava o aktualnim izazovima u marikulturi

11:20 – 11:40                     Pauza za kavu

11:40 – 13:20                     Sekcija: Inovacije i gospodarski trendovi u marikulturi

13:20 – 14:20                    Pauza za ručak koji će se poslužiti u prostorima Kneževe palače

14:20 – 16:00                   Sekcija: Interakcije marikulture i okoliša

16:00 – 16:20                   Pauza za kavu

16:20 – 16:50                   Pregled postera

17:00                                    Proglašenje najboljeg postera i zatvaranje skupa

 

S obzirom na kratko vrijeme do održavanja skupa sva usmena predavanja na skupu održat će pozvani predavači dok će svim ostalim zainteresiranim sudionicima biti omogućeno sudjelovanje putem poster izlaganja. Za prijavu poster izlaganja sudionici trebaju do 26. ožujka dostaviti naslov izlaganja sa sažetkom sukladno uputi o izradi sažetka na e-mail adresu: ad.mark@unizd.hr. Odluku o prihvaćanju sažetka donosi Znanstveni odbor skupa. Svi autori čiji sažetci budu prihvaćeni za prezentiranje na skupu biti će obaviješteni do 29. ožujka. Službeni jezik skupa je hrvatski.

Naglašavamo kako će unutar poster sekcije biti organizirana posebna sekcija sa studentskim posterima putem koje će studenti visokih učilišta predstaviti svoja istraživanja iz područja marikulture. Najbolji studentski poster biti će nagrađen prigodnom nagradom.